Ik ben een fietsliefhebber met een ongezonde obsessie met fietsen. Ik ben hier om je mijn beste tips te geven voor fietsen in de stad.

Tip 1: Wees je bewust van je omgeving. Je wilt op je hoede zijn voor auto's, voetgangers en andere fietsers.

Tip 2: Gebruik handgebaren. Gebruik je linkerarm om naar links te seinen en je rechterarm om naar rechts te seinen.

Tip 3: Rijd met het verkeer mee. Als je zich aan de rechterkant van de weg bevindt, rijdt je door.

De fiets die ik gebruik voor in de stad is een cortina fiets.

Wees je bewust van je omgeving

Ik weet zeker dat je je hiervan bewust bent, maar je moet je tijdens het fietsen altijd bewust zijn van je omgeving. Dit komt door het feit dat er altijd fietsen zijn die moeilijker te zien zijn, zoals fietsen die kleiner zijn of fietsen die niet in de weg staan. Wees dus op je hoede voor het verkeer om je heen. Kijk niet alleen naar de auto of fiets voor je, maar echt naar je hele omgeving. Als je met meerdere personen fietst, moet je ook letten op hun rijgedrag om ongelukken te voorkomen.

Rijd mee met het verkeer   

Als je op de fiets zit, wil je je bewust zijn van het verkeer om je heen. De weg zal grotendeels worden aangelegd met rijstroken. Je wilt er zeker van zijn dat je met het verkeer meerijdt en goed aansluit. Als jij je aan de rechterkant van de weg bevindt, wilt je aan de rechterkant van de rijbaan rijden. Als jij je aan de linkerkant van de weg bevindt, moet je ook aan de linkerkant van de rijbaan rijden.

Gebruik handgebaren

Als je fietst, moet je het verkeer om je heen laten weten wat je doet. Dit gebeurt door middel van handgebaren. Je linkerarm gebruik je om naar links te seinen en je rechterarm om naar rechts te seinen. Je wilt er zeker van zijn dat je de juiste arm gebruikt. Als je namelijk je rechter arm gebruikt om naar links te seinen, dan is dit zeer onhandig en moeilijk te zien voor het verkeer om je heen.

Kies voor een cortina fiets

Als je een fiets koopt, wil je er zeker van zijn dat je de juiste fiets voor de juiste prijs krijgt. Er zijn veel verschillende soorten fietsen en ze hebben allemaal verschillende prijzen. Als je echt waar voor je geld wilt, zou ik persoonlijk kiezen voor een cortina fiets. Een cortina fiets is al tientallen jaren de beste fiets voor in de stad.