Staat er Black Tie als dresscode op jouw uitnodiging vermeld? Dan mag de smoking weer uit de kast getrokken worden. Heb jij nog geen smoking in de kast hangen? Dan is het hoog tijd dat jij deze outfit gaat aanschaffen. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je dit pak gaat kopen. Zo moet het vooral goed passen en uiteraard voorzien zijn van de juiste accessoires. Benieuwd hoe je een smoking aanschaft die echt als gegoten zit? Hier enkele waardevolle tips!

Online of in de winkel

We kopen tegenwoordig steeds vaker spullen online. Waarschijnlijk is Zalando wel zo’n website waar je al vaak genoeg hebt besteld. Uiteraard ook niet zo gek want online kan je vaak toch wel de leukste dealtjes scoren. Toch is in het geval van het kopen van een smoking een winkel toch aan te bevelen. Waarom? Omdat het kopen van een smoking die echt goed zit nog een dingetje is. Iedere man heeft namelijk in meer of mindere mate toch een andere maat. Jullie zullen in het algemeen wel in dezelfde categorie vallen zoals een Medium of een Large maar ook hierin zal het nog aardig kunnen verschillen. Een smoking uitzoeken is dan ook wel echt maatwerk en daar kunnen ze je in de winkel het beste bij helpen. Ze kunnen hier ook meteen de smoking eventueel wat innemen als dat nodig is.

Juiste lengte

Dat brengt ons meteen bij het volgende punt, de juiste lengte. Wanneer je smoking niet de juiste lengte heeft ziet het er over het algemeen zeer onverzorgd uit. Dus of je nu naar de winkel gaat om je smoking te kopen of dat je toch liever online kijkt naar smokings, zorg ervoor dat je weet wat je maten zijn. Op deze manier voorkom je veel gedoe. Het bovenstuk van de outfit moet in ieder geval de juiste armlengte hebben als je, je armen strekt. Ook wat het jasje niet (te veel) omhoog kruipen als je, je schouders omhoog beweegt. Tevens moet het jasje rondom de middel aangesloten zitten maar niet te straks. Je moet er wel vrij in kunnen bewegen. Het overhemd moet netjes in de broek gestoken kunnen worden en de broek mag niet hoogwater zijn. Dit gebeurt als de broekspijpen een stuk boven de enkels eindigen. Ook moet de broek aan de bovenkant mooi aansluiten maar niet te strak, bewegen moet ten alle tijden mogelijk blijven.

Accessoires

Een smoking is uiteindelijk geen echte smoking wanneer de accessoires niet compleet zijn. Denk hierbij aan de manchetknopen, de vlinderdas, de bretels of riem, een pochet, de juiste sokken en een mooi paar leren veterschoenen. Wilde je ook een horloge bij je outfit dragen? Laat die liever thuis was een horloge dragen bij een smoking is echt uit den boze.