Ben je meer een dromer, een denker of een doener? Wat dit onderwerp betreft is het misschien niet heel belangrijk. Toch kon en kan ik nog steeds behoorlijk lang nadenken of dromen over wat ik graag aan mijn tuin zou willen veranderen om hem nog mooier te maken. Omdat ik niet echt een doener ben, blijft het daar vaak bij terwijl dat helemaal niet zou hoeven. Dit jaar heb ik besloten om daadwerkelijk actie te ondernemen en een overkapping te gaan maken in mijn tuin. We zitten er namelijk vaak in maar toch mis ik soms wat beschutting. Zowel van de regen als van de zon. Ook wil ik wel eens een klusje in huis doen dat ik soms moet uitstellen omdat het buiten niet droog is. Met een overkapping zou ik dan wel meteen door kunnen gaan!

De zoektocht is begonnen!

De keuze voor een overkapping ging ook niet zonder slag of stoot. Ik heb namelijk eerst de keuze gemaakt voor de houtsoort die ik wil gaan gebruiken. Ik heb besloten om voor douglas hout te kiezen. Deze houtsoort heeft namelijk een bijzonder warme uitstraling en ziet er heel mooi uit. Naast het uiterlijk heeft het nog een aantal voordelen. Zo is het een duurzame houtsoort die zelfs zonder bewerking wel tien tot vijftien jaar meegaat. Als je het hout wel bewerkt, kan het nog veel langer mee. Een ander voordeel is dat je het online kan bestellen en je het bij je thuis kan laten bezorgen. Je moet dan wel een beetje weten welke soorten, maten en afmetingen je nodig hebt. Het laatste voordeel voor mij is dat je het voor veel verschillende bouwwerken kan gebruiken. Naast het gebruik van een overkapping kan je bijvoorbeeld denken aan een schutting, hek of een mooi tuinhuis. Met de laatste optie heb ik ook nog een tijdje gespeeld. Uiteindelijk heb ik voor de overkapping gekozen omdat je een stuk je binnen naar buiten kan halen. Want zeg nou zelf, wanneer ben je voor het laatst lekker in een tuinhuis gaan zitten met een kopje thee?

Eigen keuze!

Wil je zelf ook aan zo'n project beginnen? Doe het dan vooral! Er is op internet heel veel informatie te vinden om je verder op weg te helpen. Wil je niet voor douglas hout kiezen maar voor een andere houtsoort dan kan dat natuurlijk ook gewoon! Kom je er zelf niet uit maar wil je het wel graag? Vraag dan advies in de winkel!