Ben je creatief en/of klus je graag? Dan heb je vast en zeker al eens gehoord van de term resin art. Resin art is een manier van kunst maken met epoxyhars en deze manier van kunstcreatie is de afgelopen tijd razend populair geworden! De nieuwste trend is het maken van meubels met epoxyhars. Je had hier misschien nog niet van gehoord, maar het gebruiken van epoxyhars op je zelfgemaakte meubilair heeft ontzettend veel voordelen! Ben je benieuwd hoe je meubels maakt met epoxyhars en welke voordelen dat precies heeft? Je leest het in dit blog. 

Meubels maken met epoxyhars 

Ga je zelf meubels maken en wil je hierbij epoxyhars gebruiken? Dat is een slimme keuze, want epoxyhars beschermt je meubels tegen beschadiging, slijtage en nog veel meer. Maar hoe verwerk je epoxyhars nu precies in je zelfgemaakte meubilair? Dat is simpeler dan je in eerste instantie zou denken; je kunt epoxyhars namelijk gebruiken op al het meubilair wat je met hout maakt. Zo kun je een epoxy coating aanbrengen op een mooie, houten tafel en zo een mooie glans toevoegen aan deze tafel. Ook kun je houten banken, stoelen of kasten afwerken met een mooie, glanzende laag door deze af te werken met epoxy. Een andere populaire toepassing van epoxy op meubilair, is het maken van een ‘river table’ met epoxy. Zo maak je in no time je eigen epoxy tafel

De voordelen van houten meubels met een epoxy coating

Je vraagt je wellicht af waarom het werken met epoxy bij het maken van meubilair zo populair is. Dat is vanwege de vele voordelen die het verwerken van epoxy in meubilair met zich meebrengt. Hieronder lees je wat deze voordelen precies zijn.

Duurzaamheid

Een belangrijk voordeel van het werken met epoxy is dat het een ontzettend duurzaam materiaal is. Het is goed bestand tegen schade, zelfs mechanische schade en scheurt en schilfert niet bij bewerking of gebruik. 

Budget-friendly 

Epoxy is een relatief goedkope stof en daarom is het erg goedkoop om je eigen meubilair te maken met behulp van epoxy. Zo bespaar je dus dubbel op de kosten ten opzichte van het kopen van meubilair dat door anderen gemaakt is! 

Vochtbestendig

Epoxy is een vochtbestendig materiaal en daarom het perfecte materiaal om mee te werken voor meubilair voor in de keuken of tuin. Het is ook goed geschikt om hout mee te beschermen of repareren. 

Onderhoudsvriendelijk

Epoxy is een alles behalve veeleisend materiaal en erg onderhoudsvriendelijk. Je kunt het gemakkelijk schoonmaken. Het materiaal reageert ook niet negatief op chemische stoffen.