De winter van 2020 komt razendsnel dichterbij en iedereen die let op mode heeft door dat de stijlen weer aan het veranderen zijn. Langzaamaan komen er weer nieuwe stijlen de mode in, sommigen verwacht en anderen komen vrijwel uit het niets. In deze blog staat alles over de nieuwe schoenentrends en welke zeker ‘in’ zijn om te dragen in de koude wintermaanden.

Laarzen

Niet weg te denken uit de wintermaanden zijn laarzen. In het specifiek komen hoge laarzen weer volledig de mode in. De laarzen eindigen net iets onder de knie, waardoor het goed te combineren is met een jurk of rok van midi-lengte. De laarzen zijn vooral te zien in de kleuren diepbruin, bordeauxrood en zwart. De kleuren zorgen ervoor dat vrijwel elke stijl hoge laars er erg stijlvol en netjes uitziet. Daarnaast houden ze ook de enkels en benen warm, wat zeker een voordeel is voor de koude maanden.

Western boots

Al een tijdje zijn de western boots terug te vinden in de mode, ook dit najaar weer. Western boots geven veel inspiratie voor designers, waardoor er veel verschillende stijlen van bestaan. Voor iedereen is er zeker wel wat te vinden. Typerend van western boots zijn de versieringen, de puntige neus van de schoen en de zichtbare naden. Vaak vallen er daarnaast houten hakken te vinden op de schoen. Deze aspecten van de western schoenen zorgen voor een stoere look, die op hetzelfde moment ook als stijlvol wordt gezien. De schoenen kunnen in allerlei verschillende kleuren en materialen komen, zoals bruintinten, suéde en wit (nep)leer. Het merk Toral heeft stijlen die zeker gespot zullen worden in de komende paar maanden. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit en de versieringen op de schoenen. Perfect voor western boots dus.

Chunky boots

Net zoals western boots, zijn ook chunky boots een stijl die al langer in de mode zijn te vinden. Dit komt omdat de chunky ‘combat’ boots comfortabel zitten en erg makkelijk te combineren zijn. Ze kunnen een outfit stoerder maken en passen bij zowel broeken als jurken en rokken. De chunky boots zijn vooral te vinden in het zwart en kenmerkend is de grove zool die eronder zit. Er zijn verschillende delen van de stijl die kunnen verschillen per schoenen, zodat niet elke schoen er hetzelfde uitziet. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de chunky boots of ritsen en gespen ter versiering. Voor de liefhebber bestaan er ook chunky boots met platformzolen eronder, om de stoere look helemaal af te maken.

Puntige of vierkante neus

Als laatste worden enkellaarsjes weer bekend. Niet zomaar enkellaarsjes, maar laarsjes met een puntige of juist een vierkante neus. Het is niet de beste trend voor mensen met bredere voeten, maar het zal voor de rest erg gunstig zijn. De vierkante neus zorgt voor comfort in de schoen en valt wat subtieler. De puntige neus moet juist opvallen, waardoor er vele stijlen te vinden zijn in felle kleuren. Het is zeker wat anders, maar ziet er wel erg goed uit.

Het is altijd aan te raden om op websites zoals Van Arendonk te kijken. De grote selectie geeft vele opties, zodat de perfecte schoenen gevonden kunnen worden.