Wanneer je, net als een groot deel van Nederland, thuis aan het werk bent, dan merk je pas hoe je vertrouwde werkplek op kantoor is voorzien van allerhande mogelijkheden. Denk dan bijvoorbeeld eens aan een USB kabel om je grote monitor te koppelen aan je laptop. Een USB kabel is sowieso onmisbaar, daar kun je niet zonder. Maar als je dan ineens thuis moet werken, is de kans groot dat je toch misgrijpt. Gelukkig is een USB kabel gemakkelijk te bestellen en hoef je daar de deur niet eens voor uit. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je een USB kabel gaat bestellen.

Waar let je op als je een USB kabel gaat bestellen?

Je moet goed weten welke versie je nodig hebt. Er zijn verschillende varianten en het zou jammer zijn als je precies de verkeerde bestelt. Je kijkt hiervoor goed naar beide contacten, bijvoorbeeld je laptop en je extra monitor. Zo zie je al snel welke USB kabel je nodig hebt. 

Nog een aandachtspunt: bestel de juiste lengte! Een veel te lange kabel ligt opgerold tussen de twee apparaten en kan daardoor warm worden. Dit wil je altijd voorkomen. Ook is het belangrijk dat je een rechte lijn hebt tussen de verschillende apparaten. Zo voorkom je dat er veel informatie onderweg verloren gaat. Een paar centimeter extra is natuurlijk geen probleem. Dat is in ieder geval beter dan een paar centimeter te kort.

Ook andere kabels bestel je online

Welke kabel je ook nodig hebt, of het nu gaat om HDMI of USB, je hoeft er echt de deur niet voor uit. Online kun je alle gewenste kabels vinden en de specificaties staan er, heel handig bij. Als je, net als ik, een lade vol met kabeltjes hebt liggen waarvan je niet meer weet waar ze voor dienen, kun je natuurlijk eerst in die lade kijken. Maar het kan ook zomaar zijn dat die kabeltjes door het klem zitten in een lade, beschadigd zijn. Dus weet je niet precies waar een kabeltje voor is en heb je het niet nodig gehad? Dan doe je het gewoon weg. Mocht je dan toch weer een kabeltje nodig hebben, dan bestel je dat snel online.

Kabels voor gamen en kabels voor luisteren

Verschillende kabels hebben verschillende toepassingen. Het is dus slim om goed te lezen wat er bij de specificaties staat. Kom je er niet helemaal uit en zie je door alle kabeltjes het bos niet meer? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Zij zullen je graag en vakkundig van advies voorzien.