Het kan soms best eens lastig zijn om als gast voor een bruiloft een geschikte outfit te kiezen. Je wilt natuurlijk niet in de belangstelling staan want de bruiloft gaat om de bruid en de bruidegom maar je wilt er toch ook wel heel leuk uit zien. Voor de bruid en bruidegom is het een stuk makkelijker en logischer. Voor de bruid een mooie trouwjurk en voor de bruidegom een net pak. Voor een vrijgezellenfeest kan het ook nog wel eens lastig zijn wat je aan doet, of wat je aan krijgt… Als er een dresscode is qua kleuren bijvoorbeeld wordt het al een stukje makkelijker. Volg de dresscode dan ook goed op en zorg ervoor dat je niet buiten de boot valt. Ook kan het zo zijn dat je van je bruiloft een themafeest maakt met een bepaalde dresscode of kleurenpallet. Dan wordt het voor de gasten ook een stukje makkelijker wat ze aan moeten trekken.

Een outfit voor een man

Voor een man is het meestal niet zo’n hele moeilijke taak. Vaak bestaat zo’n outfit uit een overhemd, een pantalon of een nette broek. Strijkvrije overhemden worden ook steeds vaker gedragen bij mannen, lekker makkelijk! In de lente en zomer kan je wel wat meer variëren qua stofjes etc. Kies voor een jasje van een lichte soepele stof zoals linnen, dit is lekker luchtig en je zult er niet zo snel in zweten. Voor de broek geldt precies hetzelfde, een lekker licht stofje. Als het nou echt 30 graden is en hoogzomer met volle zon dan kan je ook voor wat anders gaan. Er bestaan tegenwoordig super nette overhemden met korte mouwen. Combineer dit met een nette korte broek en leuke loafers en je zomerse bruiloft outfit is helemaal compleet! Omdat het zomer is kan je ook gaan voor wat vrolijkere kleurtjes. Kies bijvoorbeeld voor leuke pasteltinten, combineer dit met een wit of grijs overhemd en je bent helemaal hip. Let wel op dat je het niet te overdreven maakt allemaal want jij bent natuurlijk niet zelf de bruidegom.

Een outfit voor een vrouw

Voor een vrouw is het altijd wat makkelijker om een outfit te kiezen. Met een leuk jurkje kan je natuurlijk nooit fout zitten. Let wel op een aantal punten. Ga niet voor een te kort jurkje, zorg dat het jurkje minimaal tot aan de knieën komt. Dit oogt netjes en chique. Als er een dresscode is qua kleuren dan is het natuurlijk makkelijk. Maar als die er niet is zorg er dan voor dat je je een beetje inhoudt met de kleuren. Ga niet voor een neon kleur jurkje of een jurkje met glitters. Als je nou niet echt een vrouw bent die van jurkjes houdt zijn er tegenwoordig ook hele leuke pakken voor vrouwen. Een colbertje en pantalon in dezelfde (vaak pastel) kleur is helemaal hip. Combineer het met een mooi wit blouseje en nette hakken en je bent helemaal ready voor de bruiloft!